Halqaro kosmik stantsiya astronavtlari vaznsizlik sharoitida pitsa tayyorlashga muvaffaq bo’ldilar.
Xabarda aytilishicha, ushbu tajriba tashabbuskori, italiyalik astronavt Paolo Nespoli NASA bilan aloqaga chiqqan payti milliy taomlarni juda sog’ingani haqida aytgan.
Pitsa pishirish jarayonida Nespoli bilan birga amerikalik Rendi Breznik, Mark Vande Xay va Jo Akaba, rossiyalik Aleksandr Misurkin va Sergey Ryazanskiylar ham ishtirok etishgan. Nespoli pitsaning artishokli turini pishirgan bo’lsa, qolgan astronavtlar yegulikni odatiy usulda tayyorlashni ma’qul ko’rganlar.
Pitsaning tayyorlanish jarayonida asosiy masalliqlar sifatida pishloq, pepperoni va sarimsoq pastasi ishlatilgan bo’lib, ular avvaldan Halqaro kosmik stantsiya bortiga yetkazib berilgan.
“Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi