Kanadaning Alberta universiteti olimlarining aniqlashicha, shakarni ko‘p miqdorda iste’mol qilish ichak yalig‘lanishiga olib kelishi mumkin.
Tadqiqotchilar tajribani sichqonlarda o‘tkazgan, mitti hayvonlarni ma’lum vaqt davomida asosan shakar bilan oziqlantirildi, natijada ularning ichak to‘qimalariga zarar yetgan.
Shakar zararli bakteriyalarning faollashishiga sabab bo‘lgani ma’lum bo‘ldi.
Bundan tashqari, zararli bakteriyalar ichak sohasidan bemalol tananing boshqa qismlariga o‘tishi mumkin.
Olimlarning fikriga ko‘ra, shakarni haddan ziyod ko‘p iste’mol qilish alsgeymer va parkinson (nerv sistemasining bo‘zilishi: asosan yoshi katta insonlarda kuzatiladigan qo‘l qaltirish holatlari) kabi boshqa qator kasalliklarning rivojlanishiga olib kelishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?