Mutaxassislar oldin ham pishirilgan go‘shtni muzlatkichda faqat kesilgan shaklda saqlashni maslahat bergan. Bu haqda Eat This, Not That! ma’lum qildi.
Go‘shtning katta bo‘laklari, masalan, qovurilgan yoki butun kurka, yaxshi sovutish uchun kichikroq qismlarga bo‘linishi kerak. Tayyorlangan go‘sht muzlatgichda ikki soat davomida, to‘rt darajadan oshmagan haroratda qoldirilishi kerak.
Agar go‘shtli taom issiq sharoitda yoki quyoshda qolib ketsa, uni bir soat davomida sovutish yoki tashlab yuborish kerak.
Shu tarzda bakteriyalarning tez rivojlanishining oldini olish mumkin, deydi mutaxassislar. Escherichia coli va Salmonella deya ataladigan bakteriyalar go‘shtda eng ko‘p uchraydigan turdir. Ularning har biri bilan ifloslangan go‘shtni iste’mol qilish ovqatdan zaharlanishga olib kelishi mumkin.
Escherichia coli diareya, siydik yo‘llari infeksiyalari, nafas olish kasalliklari va qon oqimi infeksiyalariga olib keladi.
Dudlangan go‘sht yoki kolbasa muzlatgichda to‘rt daraja yoki undan past haroratda bir hafta davomida xavfsiz tarzda saqlanishi mumkin. Mol go‘shti yoki parranda go‘shti - faqat uch yoki to‘rt kun saqlanishi maqsadga muvofiq bo‘ladi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Isroil HAMAS va “Hizbulloh” raketalarini lazer quroli bilan urib tushirmoqchi. U qanday ishlaydi?
Qozog‘istonda yana 1 mlrd dollar noqonuniy aktivlar davlatga qaytarildi