Mutaxassislarning fikricha, qora va achchiq shokolad organizmda ba’zi kasalliklar rivojlanishining oldini oladi.
Birinchi navbatda ushbu mahsulot mavsumiy tushkunlikdan qutulisha yordam beradi, sababi shokolad iste’mol qilinganda endorfin— baxt gormoni ishlab chiqiladi.
Shuningdek, achchiq shokoladni muntazam iste’mol qilish insult va infarkt xavfini kamaytiradi.
Bundan tashqari, mutaxassislarning fikricha, shokolad tanada tromblarning vujudga kelishining oldini oladi.
Shokolad uncha katta bo‘lmagan miqdorda qandli diabetning ham oldini olishi mumkinligi aytilmoqda. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi