Jigardagi kasalliklarni bahorda davolagan ma’qul, har qanday jigar xastaligini behi suvi yaxshi davolaydi. Buning uchun behi sharbatidan kuniga bir-ikki kosa ichish kerak bo‘ladi. Necha kun ichish kasallikning og‘ir-yengilligiga, eski-yangiligiga qarab belgilanadi.
Oshqovoq suvi jigarga nihoyatda foydali, u sariq kasalligining oldini ham oladi.
- Quruq o‘rik (turshak) peshob haydovchi bo‘lgani uchun jigar faoliyatini yaxshilashda qo‘l keladi.
- Bodring, sabzi va lavlagi suvini olib, aralashtirib ichilsa, jigar xastaliklarini davolaydi.
- Jigar qurishi kasalini bartaraf etishda 60 gr. asalga 3 gr. bog‘ yalpiz suvini qo‘shib uch mahaldan ichiladi.
- Jigar kuchsizligini davolashda za’faron, anor doni va mayizni urug‘i bilan chaynab yeyish qo‘l keladi.
- Har kuni 3,5 gr. zira iste’mol qilib yurilsa, jigarni mustahkamlaydi.
- Shirin anor suvini muntazam iste’mol qilib yurilsa, jigar tozalanadi va quvvati ortadi.
- Baliqni olovda kabob qilib yeyilsa, zaiflashgan jigarga juda foydali.
- Kuniga uch donadan achchiq bodomni asalga qo‘shib yeb yurilsa, jigar xastaliklariga davodir
.- O‘n besh gramm qovun urug‘i yanchib yeyilsa, jigardagi tiqinlarni ochadi.
- Qurutni suvda ezib ichilsa (qurtob) jigar haroratini pasaytiradi.
- Limon suvini shakarli choyga aralashtirib ichilsa, jigarga quvvat bag‘ishlaydi.
- Kuniga 80-100 gramm shavel yeb yurilsa, jigarni mustahkamlaydi.
- Yigirma gramm semizo‘t urug‘ini yanchib elakdan o‘tkazib, shakarli suv bilan ichilsa, jigar haroratini pasaytiradi.
- Shirin olma sharbati va anjir jigarni quvvatli qiladi.
- Xom xondon pista mag‘zi jigar sovuqligiga davo.
- Oshqovoqni suvda qaynatib yeyilsa, jigar haroratini pasaytiradi.
- Bir yarim-ikki gramm qalampirmunchoqni yanchib, yangi sog‘ilgan sigir suti bilan nahorga ichilsa, jigarga quvvat beradi.
- Sabzini suvda qaynatib, so‘ng u asalga qo‘shib yeyilsa, qonni tozalaydi va jigarga yordam beradi.
- Sirka va asal qo‘shib yeb turilsa, jigar xastaliklariga shifo bo‘ladi.
- Jigari xastalangan bemorlar tovuq go‘shti, anor, mayiz, no‘xat iste’mol qilishlari, qatiq ichib turishlari kerak.
- Agar jigaringiz kamquvvat bo‘lsa, ravoch ildizini mayda kesib, quritib, havonchada yanchib shisha idishga solib qo‘ying-da, undan ertalab yeb turing.
- Jigar og‘rig‘ini qoldirishda na’matakdan damlangan choy eng shifobaxsh malhamlardan sanaladi. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi