09:30 / 29.12.2021
1 557

Anjirning foydali xususiyatlari

Anjirning foydali xususiyatlari
Anjir mevasi qayd qilish, lohaslik, bosh og‘rig‘i kabi yoqimsiz simptomlarni qoldiradi. Anjirni kunlik ratsionga kiritish lozim, chunki unda to‘qimalar ko‘p. Bu haqda parhezshunos Svetlana Fus RIA Novostiga bergan intervyusida ma’lum qildi.

Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, anjir tarkibidagi to‘qimalar hazm qilish tizimini me’yorlashtiradi.
Shuningdek, anjir prebiotik vazifasini bajaradi, ya’ni ichaklarda yashaydigan bakteriyalarga oziq bo‘ladi.

Aynan shuning uchun anjirni qabziyatda iste’mol qilish kerak. Biroq uni me’yoridan ortiq iste’mol qilish diareya va meteorizmga olib kelishi mumkin”, - deya ogohlantiradi shifokor.

Bundan tashqari, anjir vitaminlar va minerallarga boy. Uning tarkibida kaliy, kalsiy, fosfor, magniy, temir, mis hamda V1, V3, PP va C vitaminlari ham bor.

Quritilgan anjir anemiya (kamqonlik)dan aziyat chekayotganlar odamlar uchun foydali: uning tarkibida temir moddasi olma mevasiga qaraganda ancha ko‘p.

Ushbu mevadan shuningdek, isitmani tushiruvchi, yallig‘lanishga qarshi vosita sifatida ham foydalanish mumkin. Shu sababli uni shamollash vaqtida iste’mol qilish tavsiya qilinadi. Xususan, mashhur meva bosh og‘rig‘i, qayd qilish va lohaslik simptomlarini ham qoldiradi. Anjirni migren va karaxtlikda ham iste’mol qilish samarali.

arenda kvartira tashkent

Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Hayot uchun » Anjirning foydali xususiyatlari