Kaboblar ko‘pchilik inson yoqtiradigan taom sanaladi. Ammo ba’zi hollarda bu taom sog‘liq uchun xavfli bo‘lishi mumkin.
Mutaxassislarning ta’kidlashicha, yaxshi pishmagan kabobni iste’mol qilmaslik kerak - bu disbakterioz va jiddiy zaharlanishni keltirib chiqarishi mumkin.
Ortiqcha pishgan kabob esa jiddiy xavf tug‘dirmaydi. U kanserogenlarni o‘z ichiga oladi, ammo idishning standart qismida bu moddalar juda kam.
Ammo kabob tarkibida xolesterin borligini esga olish kerak. Shuning uchun yurak va oshqozon kasalliklari bo‘lgan odamlarga tavsiya etilmaydi. Bolalar va homilador ayollar ham kabobni iloji boricha kamroq iste’mol qilishlari maqsadga muvofiq.
Shifokorlar bir vaqtning o‘zida 200 grammdan ko‘p bo‘lmagan miqdorda kabob iste’mol qilishni maslahat beradi. Ketchupni esa pomidor sharbati bilan almashtirish yaxshidir. Kabobni gazlangan ichimliklar va kuchli spirtli ichimliklar yeyish ham organizmga zararli.
Mutaxassislarning ta’kidlashicha, kabob to‘liq hayvon oqsilining manbai hisoblanadi. Unda aminokislotalar, yog‘da eriydigan A, E va D vitaminlari hamda D vitaminlari mavjud. Qizil go‘shtli kabob temirga boy. Bundan tashqari, baliqdan kabob pishirish ham foydalidir. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Metabolizm sekinlashganining belgilari
Har payshanba jismoniy tarbiya va sport kuni sifatida belgilanadi
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi
Josep Borrel: “Xalqaro jinoyat sudining Netanyaxuni hibsga olish bo‘yicha qarori ijro etilishi shart”
Putin Ukrainadagi obyektga ballistik raketa zarbasi berilganini e’lon qildi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi