21:53 / 10.04.2024
571

Kabobning foyda va zararlari haqida shifokorlar nima deyishmoqda?

Kabobning foyda va zararlari haqida shifokorlar nima deyishmoqda?
Kaboblar ko‘pchilik inson yoqtiradigan taom sanaladi. Ammo ba’zi hollarda bu taom sog‘liq uchun xavfli bo‘lishi mumkin.

Mutaxassislarning ta’kidlashicha, yaxshi pishmagan kabobni iste’mol qilmaslik kerak - bu disbakterioz va jiddiy zaharlanishni keltirib chiqarishi mumkin.

Ortiqcha pishgan kabob esa jiddiy xavf tug‘dirmaydi. U kanserogenlarni o‘z ichiga oladi, ammo idishning standart qismida bu moddalar juda kam.

Ammo kabob tarkibida xolesterin borligini esga olish kerak. Shuning uchun yurak va oshqozon kasalliklari bo‘lgan odamlarga tavsiya etilmaydi. Bolalar va homilador ayollar ham kabobni iloji boricha kamroq iste’mol qilishlari maqsadga muvofiq.

Shifokorlar bir vaqtning o‘zida 200 grammdan ko‘p bo‘lmagan miqdorda kabob iste’mol qilishni maslahat beradi. Ketchupni esa pomidor sharbati bilan almashtirish yaxshidir. Kabobni gazlangan ichimliklar va kuchli spirtli ichimliklar yeyish ham organizmga zararli.

Mutaxassislarning ta’kidlashicha, kabob to‘liq hayvon oqsilining manbai hisoblanadi. Unda aminokislotalar, yog‘da eriydigan A, E va D vitaminlari hamda D vitaminlari mavjud. Qizil go‘shtli kabob temirga boy. Bundan tashqari, baliqdan kabob pishirish ham foydalidir.

arenda kvartira tashkent

Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Jamiyat » Kabobning foyda va zararlari haqida shifokorlar nima deyishmoqda?