Baqlajonlardan tayyorlaniladigan bugungi mazali taomimiz sizlarga yelpig‘ichni eslatsa ajab emas.
Baqlajon juda foydali sabzavot bo‘lib, u quydagi vitaminlarni o‘zida saqlaydi: kaliy, RR vitaminlari, V, S guruh vitaminlari, karotin, kalsiy, fosfor, natriy, magniy, asal va temir. Bundan tashqari baqlajon juda mazali bo‘lib, u past kaloriyaligi sabab ham, parhezbop mahsulot sanaladi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 15 000 so‘p pul sarflaysiz.*
Mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Baqlajonlarni teng ikkiga bo‘lamiz.
Har bir kesilgan baqlajondan uzun chiziqlar kesib chiqamiz. Faqat usti taxminan 2 sm cha qolsin, kesilib ketmasin. So‘ng tuz sepib, 5-10 daqiqa qoldiramiz.
Pishloqni yupqa parrak qilib, pomidorlarni esa yarim oy qilib to‘g‘rab olamiz.
Smetanaga shivit va sarimsoqpiyozni mayda to‘g‘rab solamiz, tuz va murch sepib aralashtirib olamiz.
Pergament qog‘oz to‘shalgan patnisga baqlajonlarni terib chiqamiz. Baqlajonning har bir bo‘lagiga pomidor va pishloq terib chiqamiz.
Ustiga esa qayladan surtib chiqamiz. 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 40 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Manba: zira.uz
“Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi