Onkologik xastaliklar rivojlanish jarayonida odam organizmida «TET2» irsining faolligiga putur etadi. Xuddi shuning natijasida saraton xastaligi shishlari ko‘payishi uchun imkoniyat tug‘iladi. Askorbin kislotasi esa ayni shu irsning faolligi kamayishiga yo‘l bermaydi.
Olimlar shu usulni sichqonlarda tekshirib ko‘rishgachgina so‘nggi xulosalarini e’lon qilishdi. Askorbin kislotasini katta dozada qabul qilish sichqonlardagi onkologik xastalik rivojlanishini bir necha yuz barobarga kamaytirdi.
Eslatib o‘tamiz, askorbin kislotasi asosan limon, mandarin, apelsin, banan, olma va qulupnayda ko‘proqni tashkil etadi. Shuning uchun saraton xastaligi bilan og‘riganlarga olimlar yuqorida nomlari aytib o‘tilgan mahsulotlarni ko‘p miqdorda iste’mol qilishni tavsiya etishadi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Lukashenko G‘arbga tahdid bilan chiqdi