Онкологик хасталиклар ривожланиш жараёнида одам организмида «TET2» ирсининг фаоллигига путур етади. Худди шунинг натижасида саратон хасталиги шишлари кўпайиши учун имконият туғилади. Аскорбин кислотаси эса айни шу ирснинг фаоллиги камайишига йўл бермайди.
Олимлар шу усулни сичқонларда текшириб кўришгачгина сўнгги хулосаларини эълон қилишди. Аскорбин кислотасини катта дозада қабул қилиш сичқонлардаги онкологик хасталик ривожланишини бир неча юз баробарга камайтирди.
Эслатиб ўтамиз, аскорбин кислотаси асосан лимон, мандарин, апельсин, банан, олма ва қулупнайда кўпроқни ташкил этади. Шунинг учун саратон хасталиги билан оғриганларга олимлар юқорида номлари айтиб ўтилган маҳсулотларни кўп миқдорда истеъмол қилишни тавсия этишади.
Манба: Hordiq.uz “Замин” янгиликларини “Одноклассники”да кузатиб боринг
Ctrl
Enter
Хато топдИнгизми?
Иборани ажратиб Ctrl+Enter тугмасини босингМавзуга оид янгиликлар
АҚШ Исроилнинг икки вазирига санкция қўлламоқчи
Россия армияси Купянскка киргани айтилмоқда
Туркиянинг Harper’s Bazaar нашри йил аёлини аниқлади (фото)
Боррел ЕИнинг Исроил билан мулоқотини тўхтатишни таклиф қилди
Буйрак саломатлиги учун энг фойдали сабзавот...
Организм ўзини токсинлардан қандай тозалайди?
КХДР етакчиси дронларни оммавий ишлаб чиқаришни йўлга қўйишни буюрди
НАТО бош котиби Украинанинг фронтдаги аҳволи ёмонлашганини тан олди