Amerikaning Yels universiteti olimlari qovoq jigar faoliyatiga ijobiy ta’sir ko’rsatib, uni tozalashi haqida ma’lum qildilar. Tadqiqotchilar ushbu mahsulotni nafaqat taomlar tarkibida, balki bir o’zini alohida ham iste’mol qilish kerakligni tavsiya etishgan.
Xabarda aytilishicha, jigar faoliyatiga doir buzilishlardan aziyat chekuvchi insonlar qovoq va zaytun yog’idan tayyorlangan yangi salatlardan tez-tez iste’mol qilib turishlari lozim. Mahsulot tong chog’i iste’mol qilinsa nur ustiga a’lo nur.
Och qoringa tong payti tanovul qilingan qovoq ovqat hazm qilish tizimi bilan bog’liq bo’lgan muammolardan qutulish uchun yordam beradi. Gaz pechida pishirilgani esa tarkibidagi foydali vitaminlar va glyukozani yo’qotmaydi.
“Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Lukashenko G‘arbga tahdid bilan chiqdi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi