8 587
Xitoy olimlari qaynoq choy ichish qanday kasallikni keltirib chiqarishini aniqlashdi…
Olimlar ko‘p yillar davomida shu masalada izlanishlar olib borishdi. Tadqiqotlarda taxminan 460 kishi ko‘ngilli sifatida ishtirok etdi. Ularning yoshi esa 30-80 atrofida edi.
Ishtirokchilar kuniga ko‘p miqdorda qaynoq choy ichishgan. Bundan tashqari, har kuni 15 grammdan kam bo‘lmagan holda spirtli ichimlik iste’mol qilib, tamaki mahsulotlari chekishgan. Qaynoq choy esa bu mahsulotlar zahriga qo‘shilib, oshqozon saratoni paydo bo‘lish jarayonini tezlashtirgan.
Olimlarning ta’kidlashicha, Selsiy shkalasi bo‘yicha 65 daraja va undan yuqori bo‘lgan suyuqlik organizmga termik jarohat yetkazadi va natijada oshqozon saratoni kelib chiqib, yuqorida nomlari keltirib o‘tilgan mahsulotlar ko‘magida qisqa fursatda rivojlanishga ham ulguradi.
Manba: hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?