Meva va sabzavot sharbatlarini nafaqat sharbat siqqichlarda, balki qirg‘ichdan chiqarib ham tayyorlash mumkin. Sharbat tayyorlash uchun metall idishlardan foydalanish tavsiya etilmaydi. Chunki metall sharbatdagi anchagina vitaminlarni parchalab tashlaydi. Yangi tayyorlangan sharbatlarni tayyorlangan zahoti ichish lozim. Muzlatkichda saqlangudek bo‘lsa, tarkibidagi vitaminlar miqdori kamayib ketadi. Sharbatni 1-2 hafta davomida kuniga yarim stakandan ichgan ma’qul.
* Olma sharbati tarkibidagi temir moddasi tanani turli zararli moddalardan tozalab, ichak faoliyatini yaxshilaydi. Shuningdek, o‘pka xastaligini ham davolaydi. Ko‘p chekadigan kishilar olma sharbatidan ko‘p iste’mol qilsa, chekishni tashlashiga yordam beradi.
* Pomidor sharbati esa ichaklardagi achishish jarayonini bartaraf qilib, xotirani yaxshilaydi. Bu sharbatga tuz qo‘shmay ichiladi. Chunki tuz pomidordagi sharbatning shifobaxshlilik xususiyatini yo‘qotadi. Tuzning o‘rniga sarimsoqpiyoz, bulg‘or qalampiri, ko‘katlar qo‘shish mumkin. Yodingizda bo‘lsin, buyrak xastaligi yoki buyragida toshi bor kishilarga pomidor sharbatidan ichish tavsiya etilmaydi.
Manba: mulohaza.uz “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zi choy damlaydi va suhbatlashadi: dunyodagi birinchi “aqlli” choynak taqdim etildi (video)
Tyumen oblastiga O‘zbekistondan mehnat migrantlari ishga jalb qilinadi
Omega-3 qanday qilib ozishga yordam beradi?
Dunyoning mashhur ayollari kunni qanday boshlaydi?
Global ochlik va qashshoqlikka qarshi kurash alyansiga 82 mamlakat a’zo bo‘ldi
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?