Scientific Reports jurnali ko‘p insonlarning taxir qora qahvaga bo‘lgan ishtiyoqini tushuntirib beruvchi tadqiqot natijalarini e’lon qildi.
Olimlar fikriga ko‘ra, bu genlarga bog‘liq. Ba’zi mutatsiyalar insonni taxir ta’mini yanada yaxshiroq sezishga majburlaydi.
Asta-sekinlik bilan inson bu ta’mga o‘rganadi va uni zararli emas, aksincha foydali deb hisoblay boshlaydi.
Avvalroq biologlar qahva aritmiya xastaligiga chalingan insonlar yurak ishiga salbiy ta’sir qilishini ma’lum qilishgandi, ammo keyingi kuzatishlar ushbu taxminni tasdiqlamadi.
Ichimlikning foydali xususiyatlari olimlar o‘rtasida hozirgacha bahs va munozara mavzusi bo‘lib qolmoqda. Bir qancha tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, kuniga uch yoki undan ziyod chashka qahvani ichish infarkt rivojlanish xavfini pasaytirishi mumkin. Boshqa ilmiy guruhlar bu bog‘liqlikni tasdiqlashga tayyor emaslar. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Navoiyda YPX xodimlari ko‘z oldidagi qoidabuzarlikka ko‘z yumdi
Saudiyadagi forumda G‘azo urushi muhokama qilindi: «Isroilni to‘xtata oladigan yagona davlat – AQSH»
OAV erkinligi reytingi: Dunyodagi vaziyat - oxirgi 10 yildagi eng yomoni
Zaporoje viloyatining Rabotino shahri shimolida Rossiya bayrog‘i ko‘tarildi
AQSH Rossiyani Ukrainaga qarshi kimyoviy qurol qo‘llaganlikda aybladi
“Xufyona iqtisodiyotga qarshi kurash illyuziyasi” — Soliq qo‘mitasining rejalari nega tanqidga uchradi?
Keksayganda ham yosh ko‘rinish uchun qanday hayot tarzini kechirish kerak?