Foto: Grand Turkish Bazaar
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
un — 300 gramm;
xamirturush — 15 gramm;
shakar — 1 osh qoshiq;
o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
Tuz — 2 gramm;
Asal — 1 osh qoshiq;
Suv — xamir uchun 130 ml, sirop uchun 200 ml.
Foto: Kivi Tadinda
Tayyorlanish jarayoni:
1. Xamirturush, shakar, tuz, iliq suv va unni aralashtirib, xamir tayyorlang.
2. Xamirni dumaloq shaklga keltirib, ustini yog‘lang.
3. Xamirni yog‘ ichiga singdirib, elastik bo‘lgunicha mushtlang.
4. Ustini salfetka bilan yopib, 30-40 daqiqa tindiring.
5. So‘ngra xamirni olib, to‘rt bo‘lakka bo‘ling (kichikroq qilishni istasangiz, 6 bo‘lakka bo‘lishingiz mumkin) va yana 20 daqiqa kuting.
6. Xamirni uzunchoq qilib suratdagidek o‘rama shaklga keltirib ikki tomonini birlashtiring.
7. Sirop uchun iliq suvga asal aralashtiring va nonni aralashmaga botiring.
8. Simitning ikki tomonini ham kunjut bilan qoplang.
9. Gaz listiga pishiriq uchun mo‘ljallangan qog‘oz soling va simitlarni terib chiqing.
10. 180 darajali qizigan duxovkaga 30-35 daqiqaga qo‘ying.
Mazali nonlar tayyor, yoqimli ishtaha!
Manba: Daryo.uz “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi