Kanadaning Gamilton port shahrida joylashgan Makmaster universiteti olimlaridan biri Salim Yusuf yurak uchun qanday mahsulotlar ko‘proq foyda berishi masalasida izlanishlar olib bordi. Bundan ma’lum bo‘ldiki, yurak faoliyati yaxshi kechishi, xastaliklar xavf solmasligi uchun asosan sut mahsulotlari foydali ekan.
Tadqiqotlarda ishtirok etgan 218 ming nafar ko‘ngilli ma’lum muddat mevalar, sabzavotlar, yong‘oq, mosh, loviya, baliq, go‘sht va sut mahsulotlarini iste’mol qildi. Natija kutilganidek kechdi. Ko‘ngillilarning barchasi yurak xastaliklaridan deyarli 50 foiz himoyalangan bo‘lib chiqdi. Olim aytib o‘tdiki, bu mahsulotlar qon tomirlarni doimiy ravishda tozalab, xolesterin saqlanib qolishiga qarshi kurasharkan, shuning natijasida yurak xastaliklari ortga chekinarkan.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Lukashenko G‘arbga tahdid bilan chiqdi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi