Halqaro kosmik stantsiya astronavtlari vaznsizlik sharoitida pitsa tayyorlashga muvaffaq bo’ldilar.
Xabarda aytilishicha, ushbu tajriba tashabbuskori, italiyalik astronavt Paolo Nespoli NASA bilan aloqaga chiqqan payti milliy taomlarni juda sog’ingani haqida aytgan.
Pitsa pishirish jarayonida Nespoli bilan birga amerikalik Rendi Breznik, Mark Vande Xay va Jo Akaba, rossiyalik Aleksandr Misurkin va Sergey Ryazanskiylar ham ishtirok etishgan. Nespoli pitsaning artishokli turini pishirgan bo’lsa, qolgan astronavtlar yegulikni odatiy usulda tayyorlashni ma’qul ko’rganlar.
Pitsaning tayyorlanish jarayonida asosiy masalliqlar sifatida pishloq, pepperoni va sarimsoq pastasi ishlatilgan bo’lib, ular avvaldan Halqaro kosmik stantsiya bortiga yetkazib berilgan.
“Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Eron prezidenti jiddiy bayonot berdi: «Isroildan hech narsa qolmaydi»
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi