AQShlik olimlar ovqatlanish ratsionidagi kichik o‘zgarishlar umrni uzaytirishga turtki bo‘lishi mumkin, degan xulosaga kelishdi. Mazkur tadqiqot yakunlari “New England Journal of Medicine” jurnalida chop etildi, deb ma’lum qiladi Darakchi nashri.
Mutaxassislar 74 mingdan ziyod yoshi ulug‘ insonlarning qanday taom iste’mol qilayotgani, parhezga rioya etishi kabi bir qancha jihatlarni 12 yil davomida o‘rganishdi. Aniqlanishicha, ratsion sifatining 20 foiz oshishi erta o‘lim xavfini qariyb 17 foizgacha qisqartirarkan. Aksincha, sifat pasayishi uning ehtimolini 6 — 12 foiz oshirarkan.
Shunday qilib, sog‘lom ovqatlanish inson salomatligi uchun juda muhim, degan fikr yana bir karra o‘z tasdig‘ini topdi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi