“Environmental Working Group” ekologik tashkiloti mutaxassislari shu masalada juda qimmatli fikrlarni o‘rtaga tashlashdi. Ularning aytishicha, tabiat in’omi hisoblangan mevalarning ham zararli jihatlari yo‘q emas.
Masalan, nokni olaylik. Bu mevani me’yordan ortiq iste’mol qilinganda, ovqat hazm qilish tizimi faoliyatiga putur yetadi. Uzumni haddan tashqari iste’mol qilinganda, tarkibida qand moddasi ko‘pchilikni tashkil etishi sababli organizmda ortiqcha gazlar to‘planishi, oqibatda qorin shishishi kabi holatlarga olib keladi. Ayniqsa, uzumni ovqatlangandan keyin umuman yemagan ma’qul.
O‘rik va shaftolini ko‘p yeyish oshqozon tirnalishiga sabab bo‘ladi. O‘n ikki barmoqli ichak va o‘t qopi xasta insonlar mandarin, apelsin, limon kabilarni iste’mol qilmaganlari maqsadga muvofiq. Ular xastalik kuchayishini ta’minlaydi. Gilos oshqozon yarasi, gastriti borlarga, shu jumladan, qandli diabet bilan og‘riganlarga tavsiya qilinmaydi. Umuman oladigan bo‘lsak, olimlar ovqatlanishdan so‘ng yaxshisi, meva yemaslikni maslahat berishadi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Josep Borrel: “Xalqaro jinoyat sudining Netanyaxuni hibsga olish bo‘yicha qarori ijro etilishi shart”
Putin Ukrainadagi obyektga ballistik raketa zarbasi berilganini e’lon qildi
O‘mon sultonligi elchisi: «Urushlarni harbiy kuch bilan hal qilib bo‘lmaydi»
Befoyda va qimmat: shifokorlar tavsiya etmaydigan 5 turdagi biologik faol qo‘shimchalar
Zelenskiy Putin borasida bayonot berdi: “Tinchlikni istaganlar yuziga tupurmoqda”
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi