Kanadaning Alberta universiteti olimlarining aniqlashicha, shakarni ko‘p miqdorda iste’mol qilish ichak yalig‘lanishiga olib kelishi mumkin.
Tadqiqotchilar tajribani sichqonlarda o‘tkazgan, mitti hayvonlarni ma’lum vaqt davomida asosan shakar bilan oziqlantirildi, natijada ularning ichak to‘qimalariga zarar yetgan.
Shakar zararli bakteriyalarning faollashishiga sabab bo‘lgani ma’lum bo‘ldi.
Bundan tashqari, zararli bakteriyalar ichak sohasidan bemalol tananing boshqa qismlariga o‘tishi mumkin.
Olimlarning fikriga ko‘ra, shakarni haddan ziyod ko‘p iste’mol qilish alsgeymer va parkinson (nerv sistemasining bo‘zilishi: asosan yoshi katta insonlarda kuzatiladigan qo‘l qaltirish holatlari) kabi boshqa qator kasalliklarning rivojlanishiga olib kelishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina askarlari Zelenskiyning bayonotiga kutilmagan munosabat bildirishdi
Isroilda minglab odamlar garovga olinganlarni ozod qilishni talab qildi
Permdagi saylov uchastkasida portlash yuz berdi
103 yoshli italiyalik ayol haydovchi jarimaga tortildi
Xitoy TIV: AQSH dunyodagi eng yirik dezinformatsiya manbai
Qirg‘iziston prezidenti masjidda namoz o‘qib, iftorlik berdi
Italiya TIV rahbari: "Ukrainaga qo‘shinlarimizni yuborish Uchinchi Jahon urushiga sabab bo‘ladi"
Markaziy bank: 2024 yil oxirigacha inflyatsiya 8−9 foizlik prognoz diapazoni doirasida shakllanadi