Kanadaning Alberta universiteti olimlarining aniqlashicha, shakarni ko‘p miqdorda iste’mol qilish ichak yalig‘lanishiga olib kelishi mumkin.
Tadqiqotchilar tajribani sichqonlarda o‘tkazgan, mitti hayvonlarni ma’lum vaqt davomida asosan shakar bilan oziqlantirildi, natijada ularning ichak to‘qimalariga zarar yetgan.
Shakar zararli bakteriyalarning faollashishiga sabab bo‘lgani ma’lum bo‘ldi.
Bundan tashqari, zararli bakteriyalar ichak sohasidan bemalol tananing boshqa qismlariga o‘tishi mumkin.
Olimlarning fikriga ko‘ra, shakarni haddan ziyod ko‘p iste’mol qilish alsgeymer va parkinson (nerv sistemasining bo‘zilishi: asosan yoshi katta insonlarda kuzatiladigan qo‘l qaltirish holatlari) kabi boshqa qator kasalliklarning rivojlanishiga olib kelishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi