Shu narsa ma’lumki, tez-tez go‘sht qovurib yeyish oxir oqibat stress, ichki a’zolar shamollashi va qandli diabet xastaligini keltirib chiqaradi. Bu qovurilgan go‘sht tarkibidagi turli zaharli kimyoviy moddalar tufayli sodir bo‘ladi. Xorvard universiteti mutaxassislari qovurilgan go‘shtning yana bir zararini o‘z tadqiqotlari natijasida aniqlashga musharraf bo‘lishdi.
Aniqlashlaricha, qovurilgan go‘shtni me’yoridan ortiq marotaba iste’mol qilganda, odamning arterial qon bosimi ko‘tariladigan bo‘lib qolarkan. Aniqrog‘i, bu odam gipertoniya xastaligiga yo‘liqarkan. Gipertoniya esa, hammaga ma’lum, bu xastalikning so‘nggi manzili yurak xastaliklariga evrilishdan iboratdir. Bu yerda go‘sht mol, qo‘y yoki parranda, baliqqa tegishliligi umuman rol o‘ynamaydi. Qanday go‘sht bo‘lishidan qat’i nazar qovurilsa bas, uning foydasidan zarari ko‘paya boradi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Eron prezidenti jiddiy bayonot berdi: «Isroildan hech narsa qolmaydi»
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi