Foto: Yemek
Issiq kunlarda yog‘li taomlar bilan qo‘shib tanovul qilishga ayrondan yaxshisi yo‘q. Ayniqsa, iftorlik vaqtida muzdekkina ayron ayni muddao.
Ayron tayyorlash uchun sizdan ko‘p narsa talab qilinmaydi. Shunchaki quyidagi uch mahsulot uyingizda bo‘lsa yetarli:
- qatiq — 2 piyola;
- gazsiz, mineral suv — 2 piyola;
- ta’bga ko‘ra tuz.
Tayyorlanish jarayoni:
1. Ayronni qancha ko‘p tayyorlamoqchi bo‘lsangiz, qatiq va suvni 1:1 qo‘shishga harakat qiling, ya’ni 3 piyola qatiqqa 3 piyola suv, 4 bo‘lsa 4, shu singari davom etaveradi.
2. Qatiqni idishga solib, yaxshilab aralashtirib oling, quyqalari qolmasdan bir massaga kelsin.
3. Mineral suv qo‘shing va aralashtirishda davom eting.
4. Ta’bga ko‘ra tuz qo‘shishni unutmang, ayron sho‘rroq bo‘lsa, mazali bo‘ladi.
5. Istagingizga qarab ayronga rayhon yoki ko‘katlar qo‘shishingiz mumkin.
6. Aralashtirishda davom eting, qancha ko‘p aralashtirsangiz, shuncha mazali bo‘ladi.
7. Tayyor ayronni muzlatkichga qo‘yib sovuting. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi