
Foto: Getty Images
Yangi yil dasturxoni uchun tayyorgarlik ko‘radigan uy bekalari, taomlarning ta’mi bilan birga uning ko‘rinishi va sifati ham buzilmasligi muhim ekanini yaxshi biladi. Quyida keltirilgan qog‘oz sochiq bilan bog‘liq tavsiyalar esa bu borada yordam berishi aniq.
Asosiy taom uchun
Tovuqni pishirishdan avval muzlatib oling, shunda taom yumshoq va suvli chiqadi. Go‘shtni qog‘oz sochiqqa o‘rang, ortiqcha suvlari chiqib ketganidan keyingina pechda pishiring.
Dasturxonni yasatish uchun
Yangi yil uchun pishloq va kolbasalarni salat bargi ustiga yasatgan yaxshi. Ammo salat bargi uzoq tursa, so‘lib qolishi mumkin. Buning oldini olish uchun salat bargidan foydalanishdan avval, uni qog‘oz sochiqqa o‘rab qo‘ying. Qog‘oz sochiq salat bargidagi ortiqcha namlikni o‘ziga oladi va dasturxondan ishtahali bo‘lib turadi.
Qovurish uchun
Tayyorlagan kotlet, qovurilgan go‘sht va sabzavotlarni qog‘oz sochiq qoplangan tarelka ustiga qo‘ying. Ortiqcha yog‘larni o‘ziga tortib olgani hisobiga taom, zararsizroq, ko‘rinishi esa ko‘ngildagidek bo‘ladi. 10 daqiqadan keyin boshqa idishga olishingiz mumkin.
Non uchun
Avvalroq olib qo‘yilgan non Yangi yil bayramigacha qotib qolmasligi uchun uni qog‘oz sochiqqa o‘rab qo‘ying.
Tayyor taomlar uchun
Avvaldan tayyorlab qo‘yilgan taomni, qog‘oz sochiq ustiga qo‘yib isitish mumkin. Bunda taomning ta’mi va ifori o‘zgarmaydi. Qolaversa, bunday uslubdan keyin ortiqcha idish yuvishga hojat qolmaydi.
Vaqtni tejash uchun
Uyni tozalash vaqtida vaqtni tejash uchun hamma narsani avvaldan rejalashtiring. Stol va polga tushgan dog‘larni vaqtida arting. O‘simlik yog‘i solingan idishni qog‘oz sochiqqa o‘rab qo‘ying. Bu orqali ortiqcha yog‘ tomishining oldini olgan bo‘lasiz. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Yangi yil dasturxoni uchun tayyorgarlik ko‘radigan uy bekalari, taomlarning ta’mi bilan birga uning ko‘rinishi va sifati ham buzilmasligi muhim ekanini yaxshi biladi. Quyida keltirilgan qog‘oz sochiq bilan bog‘liq tavsiyalar esa bu borada yordam berishi aniq.
Asosiy taom uchun
Tovuqni pishirishdan avval muzlatib oling, shunda taom yumshoq va suvli chiqadi. Go‘shtni qog‘oz sochiqqa o‘rang, ortiqcha suvlari chiqib ketganidan keyingina pechda pishiring.
Dasturxonni yasatish uchun
Yangi yil uchun pishloq va kolbasalarni salat bargi ustiga yasatgan yaxshi. Ammo salat bargi uzoq tursa, so‘lib qolishi mumkin. Buning oldini olish uchun salat bargidan foydalanishdan avval, uni qog‘oz sochiqqa o‘rab qo‘ying. Qog‘oz sochiq salat bargidagi ortiqcha namlikni o‘ziga oladi va dasturxondan ishtahali bo‘lib turadi.
Qovurish uchun
Tayyorlagan kotlet, qovurilgan go‘sht va sabzavotlarni qog‘oz sochiq qoplangan tarelka ustiga qo‘ying. Ortiqcha yog‘larni o‘ziga tortib olgani hisobiga taom, zararsizroq, ko‘rinishi esa ko‘ngildagidek bo‘ladi. 10 daqiqadan keyin boshqa idishga olishingiz mumkin.
Non uchun
Avvalroq olib qo‘yilgan non Yangi yil bayramigacha qotib qolmasligi uchun uni qog‘oz sochiqqa o‘rab qo‘ying.
Tayyor taomlar uchun
Avvaldan tayyorlab qo‘yilgan taomni, qog‘oz sochiq ustiga qo‘yib isitish mumkin. Bunda taomning ta’mi va ifori o‘zgarmaydi. Qolaversa, bunday uslubdan keyin ortiqcha idish yuvishga hojat qolmaydi.
Vaqtni tejash uchun
Uyni tozalash vaqtida vaqtni tejash uchun hamma narsani avvaldan rejalashtiring. Stol va polga tushgan dog‘larni vaqtida arting. O‘simlik yog‘i solingan idishni qog‘oz sochiqqa o‘rab qo‘ying. Bu orqali ortiqcha yog‘ tomishining oldini olgan bo‘lasiz. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingFikrlar (0)
Mavzuga oid yangiliklar

Ortiqcha ovqatlanishdan tiyilishga yordam beradigan 5 tavsiya

Koronavirus, ORVI va grippning oldini olish uchun oddiy, ammo hamma bilishi kerak bo‘lgan 11 tavsiya

Diyetolog o‘quvchi uchun eng yaxshi nonushtani ma’lum qildi

Aktrisa Luiza Rasulova tugʻilgan kunini nishonlamoqda (foto)

Shayx Muhammad Sodiq Muhammad Yusuf: “Issiq-sovuq qilishlaridan qoʻrqmang!” (video)

Mevali salat tayyorlaymiz