
Пиёз
У мияни ажойиб тарзда тетиклаштиради. Пиёз таркибидаги бирикмалар миянинг идрок қилиш фаолиятини чекловчи токсинларнинг таъсирини йўқотади.
Ейиш керак: ярим бош пиёзни салат билан бирга қўшган ҳолда.
Сардина балиғи
Бу балиқ — D витаминининг энг яхши манбаси ҳисобланади. Манчестер университетида аниқланишича, D витамини томирлар эгилувчанлигини ва бош мия капиллярларини сақлаган ҳолда хотирани яхшилайди.
Ейиш керак: 80 г балиқни бодринг ва донли нон билан.
Писта
Пистанинг 300 граммида 151 мг «валин» деб аталувчи аминокислоталар мавжуд. У миянинг шикастланиш ва зўриқишлардан кейин идрок қилиш фаолиятини қайта тиклаш учун талаб қилинади.
Ейиш керак: 25 г.
Булғор қалампири
Бир жуфт қалампирда кайфиятга таъсир қилувчи нейромедиаторларни синтез қилишда иштирок этадиган пиридоксиннинг тавсия қилинган кунлик нормасининг 14 фоизи мавжуд.
Ейиш керак: салатга қўшиб 50 г.
Ловия
Ловия B витаминлар гуруҳига кирувчи, мия ҳужайраларини соғлом тутувчи инозитол ва холиннинг энг яхши бирикмаларидан ташкил топган.
Ейиш керак: 180 г шўрва билан.
Ошқовоқ
Лютеолинга бой бўлган ошқовоқ мия чарчоқлигига ёрдам беради. Лютеолин тетиклик ва хотирага жавобгар бўлган гиппокампус ҳужайраларининг шикастланишига йўл қўймайди.
Ейиш керак: 25 г салат билан.
Манба: Дарё «Замин»ни Telegram’да ўқинг!
Ctrl
Enter
Хато топдИнгизми
Иборани ажратиб Ctrl+Enter тугмасини босингМавзуга оид янгиликлар