14:15 / 28.02.2018
8 895

Kartoshkani pishirishning o‘zgacha usullari

Kartoshkani pishirishning o‘zgacha usullari
Kartoshkadan oddiyroq narsa yo‘qdek ko‘rinsa ham, bu oddiy mahsulotdan ko‘plab o‘ziga xos va mazali taomlar tayyorlash mumkin. Masalan…

Ispancha tortilya
Kartoshkali tortilya — kartoshka va piyoz aralashtirilgan tuxumli quymoq. Ko‘pincha nonushtada tortiladi.

Bu taomga kartoshka va piyozdan boshqa sabzavotlar ham ishlatsa bo‘ladi. Tuxumga aralashtirishdan oldin u bilan bir vaqtda tayyor bo‘lishi uchun xom sabzavotlar pishirib olinadi.

Portugalcha kartoshkali kroketlar
Talqon sepilib qovurilgan kartoshkali pyuredan tayyorlangan bu taom dastlab Fransiyada paydo bo‘lgan. Keyinchalik kroketlar ham noyob taom, ham fastfud sifatida dunyoga mashhur bo‘ldi.

Manba: hordiq.uz

arenda kvartira tashkent


Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Jamiyat » Kartoshkani pishirishning o‘zgacha usullari