AQShlik olimlar ovqatlanish ratsionidagi kichik o‘zgarishlar umrni uzaytirishga turtki bo‘lishi mumkin, degan xulosaga kelishdi. Mazkur tadqiqot yakunlari “New England Journal of Medicine” jurnalida chop etildi, deb ma’lum qiladi Darakchi nashri.
Mutaxassislar 74 mingdan ziyod yoshi ulug‘ insonlarning qanday taom iste’mol qilayotgani, parhezga rioya etishi kabi bir qancha jihatlarni 12 yil davomida o‘rganishdi. Aniqlanishicha, ratsion sifatining 20 foiz oshishi erta o‘lim xavfini qariyb 17 foizgacha qisqartirarkan. Aksincha, sifat pasayishi uning ehtimolini 6 — 12 foiz oshirarkan.
Shunday qilib, sog‘lom ovqatlanish inson salomatligi uchun juda muhim, degan fikr yana bir karra o‘z tasdig‘ini topdi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Superligani qaysi klub tark etadi? Kumush medal kimga nasib qiladi?
O‘zbekistonda tadbirkorlar uchun ayrim ma’muriy javobgarliklar bekor qilinadi
Xitoylik hakerlar AQSHdagi 150 nafar siyosatchi ortidan josuslik qilgan bo‘lishi mumkin
Germaniyalik fermerning sigiri to‘rtta buzoq tug‘di
Rossiya Buyuk Britaniya diplomatiga qarshi keskin chora qo‘lladi