Foto: Getty Images
Ikkinchi tipdagi diabetga chalinganlarga iste’mol qilish tavsiya etiladigan qora non qondagi shakar miqdorining oshishiga olib kelishi mumkin. Bu haqda diyetolog Maykl Mosliga tayanib, «Korrespondent.net» xabar beradi.
Ta’kidlanishicha, qora nonni tanlash vaqtida ehtiyotkor bo‘lish lozim, chunki do‘konlarda sotiladigan uning ko‘plab turlari tarkibida turli qo‘shimchalar mavjud.
Moslining so‘zlariga ko‘ra, «qora nonlarning aksariyati — shunchaki bo‘yab qo‘yilgan oq non». U diabeti borlarga ovqatga qo‘shib non emas, boshoqli donlarni (javdar, arpa, qora guruch, grechka), shuningdek, dukkakli o‘simliklarni iste’mol qilishni maslahat beradi.
Ushbu mahsulotlar tarkibida qondagi shakar miqdorining keskin o‘zgarishini to‘xtatib turadigan va ichak mikroflorasini ushlab turuvchi to‘qimalar uchun murakkab uglevodlar mavjud.
Shuningdek, dieta vaqtida shirinliklar yeyish, mevali sharbatlar va gazlangan ichimliklar ichishni minimumga tushirish kerak. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Osvensimda minglab yahudiylar «Tiriklar marshi» aksiyasini o‘tkazdi
OAV: Markaziy Osiyo davlatlari dronlar bilan qurollanmoqda
Rossiyada amerikalik askar o‘g‘rilikda ayblanib qo‘lga olindi
G‘azo aholisi HAMASning tinchlikka erishish yo‘lidagi qarorini nishonlash uchun ko‘chalarga chiqdi
Britaniyalik milliarder uylandi. 25 mln dollar sarflangan to‘y 4 kun davom etdi
Si Szinpin Falastindagi mojaroni hal qilish shartlarini aytdi
Xarkivga yana bomba zarbalari uyushtirildi
Tadqiqot: dunyoda antisemitizm to‘lqini kuzatilmoqda