Oshxona — ovqat tayyorlaydigan, oila va do‘stlar bilan vaqt o‘tkazadigan va, albatta, doimiy tozalanadigan joy. Quyida ortiqcha harakat qilmasdan osonlik bilan tozalikni qanday saqlash kerakligi xususida bilib oling.
Ovqat pishirish paytida yig‘ishtiring
Ovqat pishayotganda pechda yuvilishi kerak bo‘lgan idish va kastryulkalarni qoldirmang. Foydalanishdan keyin darhol ularni yuvish rakovinasiga qo‘ying. Shuningdek, stol usti, pechni tomchilar va qoldiqlardan darhol tozalashni maslahat beramiz. Bu kir idishlar to‘planishining oldini olishga yordam beradi va tozalash vaqtini tejaydi.
Nam matodan foydalaning
Nam artgich chirklarni, stol, pechka va boshqa yuzalardagi dog‘larni tez va oson ketkazish imkonini beradi. Va suv bilan yuvishni talab qilmaydigan yuvish vositalaridan foydalanishga harakat qiling. Bu sizga narsalarni tezroq tartibga solishga yordam beradi.
Idishlar, oshxona anjomlarini maxsus tortma va shkaflarda saqlang
Shkaflar va javonlarni tartibli saqlash uchun kastryulka va qopqoqlar uchun ham tokchalardan foydalanishni tavsiya etamiz. Har bir buyumning o‘z joyi bo‘lsa, uni topish va kerakli joyga qaytarish osonroq bo‘ladi.
Ovqatdan keyin darhol tozalashni boshlang
Tozalashni keyinroqqa qoldirmang, chunki vaqt o‘tishi bilan qoldiq va dog‘larni ketkazish qiyinlashadi. Ovqatlanishni tugatgandan so‘ng, idishlarni rakovinaga to‘plab, yuvishni boshlang. Bu keyinroq kir idishlarning to‘planishiga olib kelmaydi.
Idishlarni yuvish uchun mikroto‘lqinli pechdan foydalaning
Agar siz kir idishlarni tozalashingiz kerak bo‘lsa, lekin ularni yuvishga vaqtingiz bo‘lmasa, ularni bir necha daqiqaga mikroto‘lqinli pechga qo‘ying. Bug‘ chirkni yumshatishga yordam beradi. Bu oddiy yuvish uchun vaqt bo‘lmaganda idishlarni tozalashning oson va tezkor usuli.
Oshxona stoli maydonini tartibga soling
Stol yuzasidagi barcha keraksiz narsalar va oshxona anjomlarini joy-joyiga qo‘ying. Bu oshxonada vizual tartibni yaratadi. Stolda kamroq narsa qolsa, tozalik kamroq vaqt talab etadi.
Chiqindi qutisini ko‘rinadigan joyga qo‘ying
Ko‘rinib turgan chiqindi idishiga keraksiz narsalarni tez va oson tashlaysiz, bu esa ularning oshxonada to‘planishiga yo‘l qo‘ymaydi. Chiqindi konteyneri ko‘zga tashlanadigan joyda bo‘lsa, uni vaqtida payqash va maqsadli foydalanish oson.
Jo‘mraklar va rakovinani ortiqcha suv to‘planishidan tozalang
Cho‘kmalarni ketkazish uchun isteʼmol sirkasidan foydalaning va buni muntazam ravishda bajaring. Bunday usul oshxonangiz toza saqlanib, yarqirab turishiga yordam beradi, shuningdek, bakteriyalar va chirklar to‘planishining oldini oladi.
Hidni yo‘qotish vositalaridan foydalaning
Limon, sirka yoki qahva donalari kabi hidni yo‘qotish vositalaridan foydalaning. Ushbu mahsulotlar yoqimsiz hidlarni yo‘q qiladi, oshxonadagi havoni tozalaydi. Oshxonada vaqt o‘tkazganda u yer nafaqat toza, balki yoqimli ham bo‘lishi muhimdir.
“Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring