To‘g‘ri ovqatlanish tana holatini yaxshilaydi, immunitetni saqlaydi va ish kunidan keyin kuchni tiklaydi. Diyetolog Irina Pisareva tegishli tavsiyalar bilan o‘rtoqlashdi, deb yozadi «Vechernyaya Moskva».
«Kechki ovqat uchun optimal vaqt soat 18 dan 19 gacha. Yoki uxlashdan 2-3 soat oldin, ovqat hazm bo‘lishi uchun vaqt kerak», - deydi mutaxassis.
Uning so‘zlariga ko‘ra, ovqat hazm qilish dam olishga xalaqit bermasligi uchun rejimga rioya qilish kerak.
Kechki ovqat sekin hazm bo‘ladigan ovqatlarni o‘z ichiga olmasligi kerak. Yog‘siz baliq, tovuq, kurka, tuxum, tvorog va yogurt bunga juda mos keladi. Kechki ratsiondan kuchli uglevodlarni chiqarib tashlash kerak.
Bundan tashqari, Pisareva ovqatga o‘simlik ovqatlari va ziravorlar qo‘shishni taklif qildi.
«Bu salat, arpabodiyon, rayhon bo‘lishi mumkin. Ratsiondagi ziravorlar qishda ayniqsa muhimdir: ular nafaqat taomning ta’mini ochibgina qolmay, balki immunitet tizimini mustahkamlaydi. Bunga qalampir misol bo‘ladi», deb ta’kidladi mutaxassis.
“Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring