Patisson – O‘zbekiston bozorlarida kamyobroq uchrasa-da, juda foydali sabzavot hisoblanadi. Uning tarkibida inson salomatligi uchun zarur bo‘lgan minerallar, vitaminlar va antioksidantlar juda ko‘p. Uning 5 asosiy foydasi:
1. Yurak uchun foydali
Patisson tarkibidagi magniy va kaliy qon bosimini barqarorlashtiradi, yurak-qon tomir tizimi faoliyatini quvvatlaydi.
2. Asab tizimini tinchlantiradi
Vitamin B guruhi va foliy kislotasi asab tizimini mustahkamlab, stressni kamaytiradi.
3. Asosiy parhez sabzavot
Patisson kaloriyasi past bo‘lib, vazn yo‘qotishni istaganlar uchun juda mos. U organizmda ortiqcha yog‘ to‘planishini cheklaydi.
4. Terini yoshartiruvchi ta’sir
Antioksidantlar va S vitamini terining tarovati, chiroyi hamda qarishga qarshi ta’sir ko‘rsatadi.
5. Ichki organlarni tozalaydi
Patisson tarkibidagi kletchatka hazm tizimini yaxshilab, organizmni zararli moddalardan tozalaydi.
Xulosa qilib aytganda, patissonni oshxonamizda ko‘proq qo‘llash nafaqat mazali taom, balki sog‘lom hayot uchun ham katta qadamdir.
“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!