Olimlar o‘tkazgan tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, piyoz iste’mol qilish inson organizmi uchun koni foyda ekan. Faqat bu mahsulotni ham ehtiyotkorlik bilan iste’mol qilish lozim.
Piyoz temir moddasi, kalsiy, vitaminlarga boy. Bundan tashqari, piyoz tarkibida kversetin bor. U ziyon yetgan to‘qimalarning o‘lish jarayonini to‘xtata oladi. Qondagi xolesterol darajasini me’yorga keltiradi, kanserogenlarning organizmga salbiy ta’sirini kamaytiradi.
Piyoz yo‘g‘on ichak saratoni xastaligi profilaktikasida ham juda katta foyda beradi. U yurak xastaliklarining oldini oladi. Oshqozon yarasiga qarshi ham piyozdan foydalanilsa foydadan xoli bo‘lmaydi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Xitoy AQSHni «qizil chiziqlar»ni kesib o‘tishdan ogohlantirdi va «dushman emas, hamkor» bo‘lishga chaqirdi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Ruslar Abrams tanklarining zaif tomonini topishdi
Germaniyada ishlash istagida bo‘lgan o‘zbekistonlik mutaxassislar uchun nemis tili o‘rgatiladi
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi
Lukashenko G‘arbga tahdid bilan chiqdi