Mutaxassislar tomonidan xabar qilinishicha, pivo va kokteyl kabi yengil alkogol mahsulotlari jigar sirroziga olib keladi.
Ma’lum bo‘lishicha, xavfli kasallik yuzaga kelishi uchun alkogolning qay darajada quvvatli ekani ahamiyatsiz. Barchasi uning miqdori va uzoq muddat iste’mol qilinishiga bog‘liq. Xususan, yengil alkogolga o‘rgangan odamlar qay darajada katta xavf bilan to‘qnash kelayotganlarini ko‘pincha bilmay qoladilar.
Mutaxassislarning fikricha, aynan «pivo sirrozi» juda og‘ir kechadi. Alkogol mahsulotlari haqida gap ketganda, foydali jihatlari haqida gapirish ortiqcha. Har qanday spirtli ichimlik jigarga og‘ir yuk bo‘ladi va patologik holatni yuzaga keltirishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Lukashenko G‘arbga tahdid bilan chiqdi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi