Muntazam ravishda kakao iste’mol qilish yurak uchun foydali: ichimlikning xususiyatlari stressli holatlarda organni himoya qilishga yordam beradi. Birmingem universiteti olimlari bunday xulosaga kelishdi. Tadqiqot Nutrients jurnalida e’lon qilindi.
Mutaxassislar dukkaklilar tarkibidagi flavonoidlar - benzo-gamma-pirondan olingan tabiiy kislorod tarkibidagi geterosiklik birikmalar guruhi - ruhiy stress paytida qon tomirlarining ishlashiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini aniqladilar.
"Flavonoidlarga boy kakao iste’mol qilish stressdan keyin endoteliya funksiyasining vaqtinchalik buzilishini kamaytirish va stressli epizodlar paytida qon oqimini yaxshilashning samarali usuli bo‘lishi mumkin", deyilgan tadqiqotda.
Olimlar kakaoni kundalik ratsionga kiritishni tavsiya qildilar, shuningdek flavonoidlar boshqa oziq-ovqat mahsulotlarida: yashil choy, malina, gilos, maymunjon (yejevika) va uzum tarkibida ham bor. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Rossiya yuzlab yamanliklarni Ukrainaga qarshi urushga yolladi
Xitoy Yaponiya va sakkizta davlat fuqarolariga vizasiz rejimni joriy etadi
Abdusalom Azizovning DXX raisligidan haydalgani tasdiqlandi
O‘zbekistonda kelasi hafta boshida qanday ob-havo bo‘lishi ma’lum qilindi
Germaniya yil oxirigacha Ukrainaga yana ikkita IRIS-T havo mudofaa tizimini yetkazib beradi