Nonushta, tushlik va kechki ovqat vaqtiga to‘g‘ri rioya qilish diabet rivojlanishi xavfini kamaytirish imkonini beradi, deydi gastroenterolog, gepatolog va diyetolog Nuriya Dianova.
Mutaxassisning fikriga ko‘ra, siz uyg‘onganingizdan keyin bir soat ichida nonushta qilishingiz kerak. Shunday qilib, odam metabolik jarayonlarni boshlaydi va glyukoza darajasini normallantiradi. Dianova, shuningdek, kun davomida ovqatlanish orasidagi tanaffuslar juda uzoq bo‘lmasligi kerakligini ta’kidladi.
Agar bunday oraliqlar yuzaga kelsa, siz diyetangizga kichik tamaddilarni kiritishingiz kerak.
Agar kishi tungi jadvalda ishlasa, ish vaqtida u organizmning samaradorligi va normal ishlashini ta’minlash uchun ham oziq-ovqatga muhtoj, deya qo‘shimcha qildi shifokor.
Avvalroq, gastroenterolog Anastasiya Chijikova ertalab och qoringa iste’mol qilinmasligi kerak bo‘lgan ovqatlar nomini aytgandi, chunki ular inson salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Avvalo, bu oq un va shirinliklardan tayyorlangan mahsulotlarni o‘z ichiga oladi. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘mon sultonligi elchisi: «Urushlarni harbiy kuch bilan hal qilib bo‘lmaydi»
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Metabolizm sekinlashganining belgilari
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi