Nonushta, tushlik va kechki ovqat vaqtiga to‘g‘ri rioya qilish diabet rivojlanishi xavfini kamaytirish imkonini beradi, deydi gastroenterolog, gepatolog va diyetolog Nuriya Dianova.
Mutaxassisning fikriga ko‘ra, siz uyg‘onganingizdan keyin bir soat ichida nonushta qilishingiz kerak. Shunday qilib, odam metabolik jarayonlarni boshlaydi va glyukoza darajasini normallantiradi. Dianova, shuningdek, kun davomida ovqatlanish orasidagi tanaffuslar juda uzoq bo‘lmasligi kerakligini ta’kidladi.
Agar bunday oraliqlar yuzaga kelsa, siz diyetangizga kichik tamaddilarni kiritishingiz kerak.
Agar kishi tungi jadvalda ishlasa, ish vaqtida u organizmning samaradorligi va normal ishlashini ta’minlash uchun ham oziq-ovqatga muhtoj, deya qo‘shimcha qildi shifokor.
Avvalroq, gastroenterolog Anastasiya Chijikova ertalab och qoringa iste’mol qilinmasligi kerak bo‘lgan ovqatlar nomini aytgandi, chunki ular inson salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Avvalo, bu oq un va shirinliklardan tayyorlangan mahsulotlarni o‘z ichiga oladi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Buyuk Britaniya va Ukraina 100 yillik hamkorlik bo‘yicha muzokaralarni boshladi
Toshkent-Andijon pullik yo‘li loyihasi 4,65 mlrd dollarga baholandi
Messining kelishi "Inter Mayami" budjetiga qanday ta’sir qildi?
SSKA ustozi Fedotov Abbos Fayzullayevning jamoaga qaytgani haqida nima dedi?
O‘zbekistonda Xitoy bilan hamkorlikda chiqindilarni yoqish zavodi quriladi
Xorazmda Eron korxonalari uchun alohida sanoat zonasi tashkil etilyapti
Bekxem Ronalduni “Inter Mayami”ga olib kelish bo‘yicha ish boshladi
U-23 Osiyo Kubogi. O‘zbekiston so‘nggi daqiqalarda gol o‘tkazib yubordi va 2-o‘rin bilan yakunladi