Qahvani ortiqcha iste’mol qilish tish va suyaklarga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Endokrinolog Zuxra Pavlovaning aytishicha, ichimlikning sutkalik dozasi kuniga bir yoki ikki chashka bo‘lishi kerak, bu miqdor salomatlik uchun xavfsizdir.
Endokrinologning so‘zlariga ko‘ra, qahva tarkibida oziq-ovqatdan olinadigan kalsiyning organizm tomonidan so‘rilishini bloklaydigan tanin mavjud. Agar inson bu ichimlik bilan ovqatlansa, yurak va boshqa mushaklarning ishlashi uchun zarur bo‘lgan kalsiy yetishmovchiligi yuzaga kelishi mumkin.
Bundan tashqari, bu paratiroid gormoni darajasining oshishiga olib keladi.
«Patiroid gormonining asosiy vazifasi qonda yetarli miqdorda kalsiyni ta’minlashdir va u kalsiyni zaxiralardan, ya’ni suyaklar va tishlardan ajratib olishni boshlaydi va ularni yanada mo‘rt qiladi», dedi mutaxassis Sputnik bilan suhbatda. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Navoiyda YPX xodimlari ko‘z oldidagi qoidabuzarlikka ko‘z yumdi
Saudiyadagi forumda G‘azo urushi muhokama qilindi: «Isroilni to‘xtata oladigan yagona davlat – AQSH»
OAV erkinligi reytingi: Dunyodagi vaziyat - oxirgi 10 yildagi eng yomoni
Zaporoje viloyatining Rabotino shahri shimolida Rossiya bayrog‘i ko‘tarildi
AQSH Rossiyani Ukrainaga qarshi kimyoviy qurol qo‘llaganlikda aybladi
“Xufyona iqtisodiyotga qarshi kurash illyuziyasi” — Soliq qo‘mitasining rejalari nega tanqidga uchradi?
Keksayganda ham yosh ko‘rinish uchun qanday hayot tarzini kechirish kerak?