Qahvani ortiqcha iste’mol qilish tish va suyaklarga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Endokrinolog Zuxra Pavlovaning aytishicha, ichimlikning sutkalik dozasi kuniga bir yoki ikki chashka bo‘lishi kerak, bu miqdor salomatlik uchun xavfsizdir.
Endokrinologning so‘zlariga ko‘ra, qahva tarkibida oziq-ovqatdan olinadigan kalsiyning organizm tomonidan so‘rilishini bloklaydigan tanin mavjud. Agar inson bu ichimlik bilan ovqatlansa, yurak va boshqa mushaklarning ishlashi uchun zarur bo‘lgan kalsiy yetishmovchiligi yuzaga kelishi mumkin.
Bundan tashqari, bu paratiroid gormoni darajasining oshishiga olib keladi.
«Patiroid gormonining asosiy vazifasi qonda yetarli miqdorda kalsiyni ta’minlashdir va u kalsiyni zaxiralardan, ya’ni suyaklar va tishlardan ajratib olishni boshlaydi va ularni yanada mo‘rt qiladi», dedi mutaxassis Sputnik bilan suhbatda. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘mon sultonligi elchisi: «Urushlarni harbiy kuch bilan hal qilib bo‘lmaydi»
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Metabolizm sekinlashganining belgilari
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi