Mutaxassislar umrni uzaytirish va saraton kasalligi xavfini kamaytirish uchun qaysi sabzavotni taomnomaga kiritish kerakligini aytdi. Barcha mamlakatlarda yetishtiriladigan odatiy karam eng foydali sabzavot deb topildi.
Foto: Adobe stock
Chunki karam tarkibida barcha vitaminlar va oshqozon uchun foydali fermentlar mavjud. Ushbu mahsulot organizmdagi deyarli hamma tizimlar salomatligi va faoliyati uchun ahamiyatli bo‘lgan tabiiy antioksidant C vitamining koni hisoblanadi. U hujayralarni shikastlanishdan saqlaydi va immunitetni mustahkamlaydi.
Shuningdek, karamda ko‘plab foliy kislotasi, kalsiy, kaliy, magniy mavjud bo‘lib, ko‘rish qobiliyatiga ijobiy ta’sir etadigan karotinoidlarga ham boy.
Tadqiqotlarga ko‘ra, karam saraton va asab tizimi bilan bog‘lik kasalliklarning oldini oladi, stressga chidamli bo‘lishga yordam beradi.
Karamdagi ozuqa tolalari tanani turli toksinlardan tozalaydi va qarishni sekinlashtiradi. Sabzavotni har qanday ko‘rinishda iste’mol qilish mumkin, ammo eng foydalisi xom karam hisoblanadi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Metabolizm sekinlashganining belgilari
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi