Diyetolog Alena Barredo shokoladning xavfli xususiyatlari haqida gapirdi. Bu mahsulot allergik reaksiyaga sabab bo‘lishi mumkin, deb xabar beradi News.ru.
Shuni ham unutmaslik kerakki, shokolad yuqori kaloriyali tarkibga ega. Agar u ko‘p miqdorda bo‘lsa, ortiqcha vazn paydo bo‘ladi, diabet va ateroskleroz xavfi ortadi.
Shokoladda ko‘p miqdorda shakar mavjud bo‘lib, bu qon tomirlarida glikatsiyani keltirib chiqaradi. Bu qon tomir devorining yallig‘lanishini va aterosklerotik o‘zgarishlarni keltirib chiqarishi mumkin.
Shokolad tarkibida kofein va teobromin mavjud. Ko‘p miqdorda ular yurak-qon tomir tizimiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Bundan tashqari, ikkala modda ham miya retseptorlariga ta’sir qiladi. Bunday holda, shokoladni diyetadan olib tashlaganda, odam bosh og‘rig‘iga duch kelishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘mon sultonligi elchisi: «Urushlarni harbiy kuch bilan hal qilib bo‘lmaydi»
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Metabolizm sekinlashganining belgilari
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi