Mutaxassislar tomonidan xabar qilinishicha, pivo va kokteyl kabi yengil alkogol mahsulotlari jigar sirroziga olib keladi.
Ma’lum bo‘lishicha, xavfli kasallik yuzaga kelishi uchun alkogolning qay darajada quvvatli ekani ahamiyatsiz. Barchasi uning miqdori va uzoq muddat iste’mol qilinishiga bog‘liq. Xususan, yengil alkogolga o‘rgangan odamlar qay darajada katta xavf bilan to‘qnash kelayotganlarini ko‘pincha bilmay qoladilar.
Mutaxassislarning fikricha, aynan «pivo sirrozi» juda og‘ir kechadi. Alkogol mahsulotlari haqida gap ketganda, foydali jihatlari haqida gapirish ortiqcha. Har qanday spirtli ichimlik jigarga og‘ir yuk bo‘ladi va patologik holatni yuzaga keltirishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
AQSHda 10 yoshli bola politsiyaga qo‘ng‘iroq qilib, matematikadan uy vazifasini bajarishda yordam so‘radi
Rossiya Davlat dumasiga rus tilini bilmaydigan migrant bolalarni maktablarga kiritishni taqiqlash loyihasi kiritildi
Migren, klaster sefalgiya, zo‘riqish... Bosh og‘rig‘ining necha turi mavjud?
Sayxunobodda qarzdor otadan salkam 75 mln so‘m aliment pullari undirildi
Xonanda Munisa Rizayeva ilk marta ona bo‘ldi
Kipr hukumati rossiyalik va ukrainalik milliarderlarning «oltin» pasportlarini olib qo‘ydi
Eron oliy rahnamosi Netanyaxuni qatl qilishga chaqirdi