Jazirama issiqlikda qaysi taom maqbul sanalishi ma’lum bo‘ldi. Bu haqda diyetolog, tibbiyot fanlari doktori Margarita Arzumanyan Sputnik radiosiga bergan intervyusida aytib o‘tgan.
Mutaxassisning ta’kidlashicha, havo harorati Selsiy bo‘yicha 30 darajadan oshganda, odamning terlashi sezilarli darajada ko‘payadi va shu bilan organizm suv va ozuqaviy moddalarni yo‘qotadi. Ushbu yo‘qotishlarni qoplashning eng qulay usuli bu sho‘rva iste’mol qilishdir. Chunki uning tarkibida suyuq holda o‘zlashtirilishi oson bo‘lgan zarur moddalar va vitaminlar mavjud.
«Ter asosan suvdan iborat, tarkibida azotli moddalar, mineral tuzlar, mikroelementlar, vitaminlar ham mavjud. Issiq yozdagi parhez tarkibida to‘liq miqdorda oqsillar, suvda eruvchan vitaminlar, minerallar va kam to‘yingan yog‘larning optimal miqdori bo‘lishi muhimdir. Shu nuqtai nazardan, oson hazm bo‘ladigan sho‘rvalar yaxshi tanlovdir», — dedi Margarita Arzumanyan.
Shifokor iliq va issiq sho‘rvalardan foydalanish yaxshiroq ekanligini ta’kidladi.
«Sovuq ovqat hazm bo‘lishi organizmdan harorat ko‘tarilishini talab qiladi, shu bois issiqlikni his qilasiz», — deydi mutaxassis. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Superligani qaysi klub tark etadi? Kumush medal kimga nasib qiladi?
O‘zbekistonda tadbirkorlar uchun ayrim ma’muriy javobgarliklar bekor qilinadi
Xitoylik hakerlar AQSHdagi 150 nafar siyosatchi ortidan josuslik qilgan bo‘lishi mumkin
Germaniyalik fermerning sigiri to‘rtta buzoq tug‘di
Rossiya Buyuk Britaniya diplomatiga qarshi keskin chora qo‘lladi