Diyetolog, Sankt-Peterburg davlat universiteti tibbiyot fakulteti dotsenti Andrey Bobrovskiy Sputnik radiosiga bergan intervyusida baliqlarni sog‘liq uchun o‘ta foydali mahsulot deb atadi.
Mutaxassis baliqni haftada uch-to‘rt marta iste’mol qilish kerakligini ta’kidlagan. Chunki u yurak-qon tomir kasalliklari, ovqat hazm qilish tizimi va asab tizimi kasalliklarining oldini olishda foydalidir.
Shifokor, baliq boshqa go‘shtlarga to‘liq muqobil ekanligini qo‘shimcha qilib o‘tgan.
«Uchta eng qulay tur bor — seld, makkel va sardinka. Bu arzon, keng tarqalgan va foydali baliq navlari, ular har doim sotuvda bo‘ladi va har qanday oila sotib olishi uchun qulay narxda», — deya ta’kidlagan Bobrovskiy.
Uning so‘zlariga ko‘ra, seld, makkel va sardinka tarkibida ko‘p miqdorda triptofan bor, bu modda «yaxshi kayfiyat gormoni» deb ataladigan serotonin ishlab chiqarishga hissa qo‘shadi.
«Baliqni peshtaxtada qancha va qanday rejimda muzi eritilgani noma’lum bo‘ladi. Agar muzi eritilganiga ko‘p vaqt bo‘lsa, ma’lum me’yorga amal qilinmasa, ovqatdan zaharlanish xavfi mavjud», — degan mutaxassis. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin
Kim Chen In harbiylarni jangovar holatda turishga chaqirdi
O‘zi choy damlaydi va suhbatlashadi: dunyodagi birinchi “aqlli” choynak taqdim etildi (video)
Global ochlik va qashshoqlikka qarshi kurash alyansiga 82 mamlakat a’zo bo‘ldi
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi
Tyumen oblastiga O‘zbekistondan mehnat migrantlari ishga jalb qilinadi
Omega-3 qanday qilib ozishga yordam beradi?
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?