Parhezshunoslar Kortni Djandjelo va Trista Best Eat This, Not That portaliga shokoladning kutilmagan foydali jihatlarini ma’lum qildi.
Mutaxassislarning ta’kidlashicha, qora shokoladda oddiy shokoladga qaraganda ancha foydali, chunki, uning tarkibida kakao miqdori ko‘p bo‘lib, u antioksidantlarga boy. Masalan flavanoid antioksidanti yurakka ijobiy ta’sir qiladi.
“Antioksidantlar qon aylanishini yaxshilashi, tromblar paydo bo‘lish xavfini kamaytirishi va hatto qon bosimini tushirishi mumkin. Shokoladni me’yorda iste’mol qilish insult va boshqa yurak kasalliklarini xavfini yo‘qotishi mumkin”, - deydi Djandjelo.
Shokolad tushkunlikni bartaraf qilishga ham yordam beradi. Biroq bunda shakar miqdoriga jiddiy e’tibor berish kerak. Shakar moddasi ko‘payganda bezovtalanish va tushkunlik kayfiyati rivojlanishi mumkin. Shuningdek, ko‘p shokolad yeyish mevalar iste’mol qilish xohishini yo‘qotadi.
Shu bilan birga ushbu mahsulot miya va uning kognitiv funksiyalarini yaxshilashga yordam beradi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
Ishchi-xodimlar manfaatlari himoya qilindi