Glisemik yuki past bo‘lgan ovqatlar qarishni sekinlashtiradi. Bu haqda diyetolog, tibbiyot fanlari doktori Mixail Ginzburg ma’lum qildi, deya yozadi «Moskovskiy komsomoles».
Mutaxassisning fikricha, bunday oziq-ovqatlar insonning tashqi ko‘rinishi va uning farovonligiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi, saraton xavfini kamaytiradi.
Shifokor ratsionga ko‘proq xun tolasini, shu jumladan kepakli non, grechka va boshqa donlarni kiritishni tavsiya qildi (ular qaynatilib iste’mol qilinmasligi kerak).
Ginzburg, shuningdek, muntazam ravishda sabzavot, yovvoyi rezavorlar, baliq, yong‘oqlar, zanjabil, dukkaklilarni iste’mol qilishni maslahat berdi.
Shu bilan birga, shakar iste’molini imkon qadar cheklash va asosiy oziq-ovqat sifatida oq non, guruch va kartoshkadan voz kechish kerak, deya xulosa qildi shifokor.
“Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Shvetsiya Eronni Qur’on yoqib yuborilgani uchun qasos olganlikda ayblamoqda
Hindiston BMTni isloh qilishga chaqirdi
Tramp Eron tomonidan o‘lim tahdidi haqida ogohlantirildi
Oyatulloh Xomanaiy: “Yo‘qotishlarga qaramay, “Hizbulloh” kuchli bo‘lib qoladi”
Kuniga nechta olma yeyish mumkin? Ommabop mevaning zararli xususiyatlari
Lionel Messi o‘z prodyuserlik kompaniyasiga asos soldi
Xitoy qit’alararo ballistik raketani ilk bor ommaviy sinovdan o‘tkazdi
O‘zbekiston Turkmaniston va Turkiya bilan mudofaa sohasida hamkorlik qiladi