Glisemik yuki past bo‘lgan ovqatlar qarishni sekinlashtiradi. Bu haqda diyetolog, tibbiyot fanlari doktori Mixail Ginzburg ma’lum qildi, deya yozadi «Moskovskiy komsomoles».
Mutaxassisning fikricha, bunday oziq-ovqatlar insonning tashqi ko‘rinishi va uning farovonligiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi, saraton xavfini kamaytiradi.
Shifokor ratsionga ko‘proq xun tolasini, shu jumladan kepakli non, grechka va boshqa donlarni kiritishni tavsiya qildi (ular qaynatilib iste’mol qilinmasligi kerak).
Ginzburg, shuningdek, muntazam ravishda sabzavot, yovvoyi rezavorlar, baliq, yong‘oqlar, zanjabil, dukkaklilarni iste’mol qilishni maslahat berdi.
Shu bilan birga, shakar iste’molini imkon qadar cheklash va asosiy oziq-ovqat sifatida oq non, guruch va kartoshkadan voz kechish kerak, deya xulosa qildi shifokor.
“Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
So‘rovnoma: Isroilliklarning 64 foizi Netanyaxu hukumatiga ishonmaydi
Ukraina Kursk viloyatidan qo‘shinlarini olib chiqish niyatida emas
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi
Ukraina askari mashg‘ulotlardan bir hafta o‘tib qanday qilib asirga tushganini aytib berdi