Foto: “Noviy ochag”
Diyetolog Irina Pisareva qo‘shimchalar bilan boyitilgan paketli choylarning xavfliligi haqida ma’lum qildi. Mutaxassisning ta’kidlashicha, ko‘pchilik ishlab chiqaruvchilar tomonidan rezavor va mevalarning tabiiy qismlari o‘rniga bo‘yoqlar qo‘shiladi.
“Asosan, bu choylar turli xil ta’mga ega. Ko‘pincha odamlar ichganidan so‘ng allergiyaga duch keladi”, – deydi ovqatlanish mutaxassisi.
Mutaxassis paketlarga solingan choyni bo‘yalgan xushbo‘y suv bilan taqqosladi, ya’ni bu ichimlikda foydali mikroelementlar umuman yo‘q. Quyida ozuqaviy moddalarga boy uchta choy tavsiya etiladi. An’anaga ko‘ra, ko‘k choy eng foydalisi hisoblanadi, ammo boshqa alternativalar ham mavjud:
Assam
Ushbu nav hind choyi bo‘lib, kofeinning teri holatini yomonlashishi kabi salbiy ta’siridan qochib, qahva o‘rnini bosa oladi.
Roybush
Ortiqcha vazndan xalos bo‘lishga yordam beradi: bu turdagi choy metabolizmni tezlashtiradi va yog‘ hujayralarining shakllanishiga to‘sqinlik qiladi.
Gibikus
Olimlar kuniga uch stakan gibiskus barglaridan tayyorlangan choy ichishni maslahat beradi – bu qon bosimini me’yorga keltiradi, shuningdek, infarkt va insult xavfini kamaytiradi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Jamshid Saidov: "Yosh bolalardek o‘ynadik, raqib bizni yanchib tashladi"
Virus UFC ni dunyoga tanitdi
Superliga. "Navbahor" safarda "Qizilqum"ni 5:1 hisobida mag‘lub etdi