Oyiga 60 grammdan koʻp boʻlmagan chipslarni sogʻligʻingizga zarar etkazmasdan iste'mol qilish mumkin, dedi terapevt Nadejda Chernishova aif.ru nashriga.
– Chipsda koʻp yogʻ bor, 100 gramm mahsulotda 30 gramm yogʻ, 100 gramm chipsda esa 500 kilokaloriyadan ortiq. Ya'ni, qoʻshimcha bir qop chips kundalik iste'mol qilishimizga juda koʻp kaloriya qoʻshadi”, — dedi ekspert.
Shifokor, chipslar yuqori haroratda chuqur qovurilganiga e'tibor qaratdi, bu zararli moddalar, jumladan, kantserogen ta'sirga ega boʻlgan moddalar paydo boʻlishiga olib keladi.
“Chipslarni muntazam iste'mol qilish saraton kasalligini rivojlanish xavfini oshirishi mumkin. Qolaversa, bunday yogʻli va koʻp qovurilgan ovqatlar gastrit, pankreatit, xoletsistit, ya'ni oshqozon-ichak traktining barcha kasalliklarining kuchayishiga olib keladi, shuningdek, xolesterinning koʻpayishi va aterosklerozning rivojlanishiga yordam beradi”, — dedi ekspert.
Shifokor ta'kidladiki, chipslarni tez gazak deb hisoblamaslik va har kuni iste'mol qilmaslik kerak.
“Aytaylik, har oyda bir marta 70 grammdan koʻp boʻlmagan bir qop chips yoki biroz tez-tez, oyiga ikki marta, lekin har bir portsiyasi taxminan 30 grammni tashkil qilishi kerak. Bu kattalar qoʻlining kaftiga toʻgʻri keladi", deya qoʻshimcha qildi ekspert. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar