
Semgadan tayyorlangan kabob – nafaqat noyob taom, balki ochiq havoda vaqt o‘tkazishning ajoyib usulidir. Uni tayyorlash uchun sizga eng kam harakat va oddiy masalliqlar kerak bo‘ladi.
Go‘sht yomshoq bo‘lishi uchun eng avvalo semgani to‘g‘ri tanlab, tayyorlash muhim ahamiyatga ega. Boshida semgani marinad qilish kerak. Buning uchun chuqur idishda 6 osh qoshiq zaytun moyi, yarim limon so‘kilgan sharbat, 2 dona maydalangan sarimsoq va 1 osh qoshiq soya sousini aralashtiring.
Ta’bga ko‘ra tuz va qalampir qo‘shing. Semgani katta kubiklarga bo‘lib, marinadga 30–40 daqiqaga soling. Shu vaqt mobaynida baliq marinadning hidiga to‘lib, juda mazali bo‘lib qoladi.
Semga marinadda ekan, sixlarni tayyorlang. Yog‘och sixlardan foydalangan ma’qul – ularni yonmasligi uchun avval suvga botirish zarur. Baliq bo‘laklarini limon bo‘laklari yoki istalgan sabzavotlar bilan navbatma-navbat sixga terib chiqing. Bu usul taomga nafaqat ko‘rkamlik, balki qo‘shimcha ta’m ham beradi.
Kabobni o‘rtacha yoqilgan o‘tda qizarib pishguncha, vaqti-vaqti bilan aylantirib turing. Bu odatda 10–15 daqiqa vaqt oladi. Tayyor taomni ko‘katlar va yangi sabzavotlar bilan dasturxonga tortiq qiling. Bunday kabob har qanday piknik uchun ajoyib bezak bo‘ladi. “Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing Mavzuga oid yangiliklar