12:28 / 16.06.2018
5 482

Odamlar nega "zararli taom"ni xush ko‘rishi aniqlandi

Одамлар нега "зарарли таом"ни хуш кўриши аниқланди
Yel universiteti olimlarining aniqlashicha, zararli, biroq uglevodlar va yog‘larga to‘la bo‘lgan mazali taom miyani rag‘batlantirish tizimini «yoqishi mumkin». Bu haqda Kun.uz yozmoqda.

Ekspertlar tadqiqot o‘tkazishdi, uning davomida odamlarga turli yaxna yeguliklar fotosurati ko‘rsatildi. Ularda yog‘lar, shakar va uglevodlar miqdori juda katta bo‘lgan.

Tadqiqot natijalariga ko‘ra, zararli taomning ko‘rinishi miya rag‘batlantirish markazida boshqa variantdan ko‘ra ko‘proq neyronlarni yoqishga qodir.

Olimlarning fikricha, bu reaksiya shu bilan bog‘liqki, bunday taom nisbatan yaqinda paydo bo‘ldi hamda kishilar hozircha unga xotirjam reaksiya bildira olmaydi.

arenda kvartira tashkent

Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Hayot uchun » Odamlar nega "zararli taom"ni xush ko‘rishi aniqlandi