Scientific Reports jurnali ko‘p insonlarning taxir qora qahvaga bo‘lgan ishtiyoqini tushuntirib beruvchi tadqiqot natijalarini e’lon qildi.
Olimlar fikriga ko‘ra, bu genlarga bog‘liq. Ba’zi mutatsiyalar insonni taxir ta’mini yanada yaxshiroq sezishga majburlaydi.
Asta-sekinlik bilan inson bu ta’mga o‘rganadi va uni zararli emas, aksincha foydali deb hisoblay boshlaydi.
Avvalroq biologlar qahva aritmiya xastaligiga chalingan insonlar yurak ishiga salbiy ta’sir qilishini ma’lum qilishgandi, ammo keyingi kuzatishlar ushbu taxminni tasdiqlamadi.
Ichimlikning foydali xususiyatlari olimlar o‘rtasida hozirgacha bahs va munozara mavzusi bo‘lib qolmoqda. Bir qancha tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, kuniga uch yoki undan ziyod chashka qahvani ichish infarkt rivojlanish xavfini pasaytirishi mumkin. Boshqa ilmiy guruhlar bu bog‘liqlikni tasdiqlashga tayyor emaslar. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Moskva aeroportlarida 1000 ga yaqin tojikistonlik qolib ketdi
Xose Venansio Lopes: Ba’zi vaziyatlarda o‘zimiz nazoratni yo‘qotdik
Ilon Mask Pekinga e’lon qilinmagan tashrif bilan keldi
Osiyo kubogi. O‘zbekiston penaltilar seriyasida Tojikistonni mag‘lub etdi va bronza medallarini qo‘lga kiritdi
Olmaotada o‘likxona qo‘riqchisi jasadlarni zo‘rlaganlikda gumon qilinmoqda
Toshkentda «prava» olib berish bilan bog‘liq firibgarlik holatlari fosh etildi
Gruziya poytaxtida namoyishchilar va politsiya o‘rtasida to‘qnashuv yuz berdi
Husiylar Rossiya neftini olib ketayotgan kemaga raketalar uchirdi