Mutaxassislar eng yaxshi muzqaymoqni tanlash bo‘yicha tavsiyalarni berdi. Muzqaymoq nomi uning yog‘lilikk darajasini bildirishi kerak. Sutli muzqaymoqda uning darajasi 7,5 foizdan ko‘p emas, qaymoqli shirinlikda 8 foizdan 11,5 foizgacha, plombirda esa 20 foiz bo‘lishi mumkin.
GOSTga asosan, muzqaymon qaymoq yoki sutdan, tabiiy aromatizatorlar, sariyog‘ va tuxumdan tayyorlanishi kerak. Agar tarkibida palma yog‘i bo‘lsa, bu tarkibida sut mahsulot bo‘lgan muzqaymoq deyiladi va uning narxi arzon bo‘lishi kerak.
Stabilizatorlarsiz zamonaviy muzqaymoqni topish qiyin. Stabilizatorlar va quyuqlashtiruvchi moddalar muzqaymonning shaklini saqlashga yordam beradi. Ammo boshqa moddalarining tabiiy ekanligiga e’tibor qaratish mumkin.
Agar kimdir muzqaymoq tarkibida Ye-qo‘shimchalar kamroq bo‘lishini xohlasa, ular tarkibida agar-agar yoki jelatin bo‘lgan muzqaymoqni qidirishi kerak.
Sifatli muzqaymoq bir xil rangda ega bo‘lishi zarur. Sariqlik – bu mahsulotning yuqori yog‘ darajasini bildirishi mumkin. Shakar-qiyomli qismida oq rangli qatlam izlari bo‘lsa bu sifatsiz muzqaymoq. Muz parchalari (kristallari) shirinlik qayta muzlatilgani haqida dalolat beradi – ehtimol mahsulot yaroqsiz bo‘lib qolgan. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”
Slovakiya bosh vaziri Putinning taklifini qabul qildi
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
O‘zbekistonda onkologik kasallikka chalingan ayollar bepul davolanadi
Bosh kiyimsiz yurishning organizmga qanday ta’siri bor?