Foto:«The Sun»
Tadqiqotlarga ko‘ra, haftasiga bir marta tofu iste’mol qilish yurak xastaligi xavfini beshdan biriga kamaytiradi. Bu haqda «The Sun»ga tayanib "Xabar" nashri ma’lum qildi.
Soya fasulyasidan tayyorlangan tofu izoflavon(organizm faoliyatini yaxshilovchi birikma)larga boy. Izoflavon bu yurakni himoya qiladigan kimyoviy vositadir.
Tofuda no‘xat, pista, yeryong‘oq va boshqa dukkakli mevalarda mavjud izoflavonlar ham yuqori.
Tadqiqotlar natijasiga 200 ming nafar ko‘ngillilarning ma’lumotlarini tahlil qilish orqali erishilgan.
Ma’lumot o‘rnida aytish kerakki, tofu bu qadimgi xitoyda yaratilgan bo‘lib, ajoyib oqsilga boy ovqat turi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Uchar avtomobil yo‘lovchi bilan birinchi parvozini amalga oshirdi (video)
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Lukashenko G‘arbga tahdid bilan chiqdi
Germaniyada ishlash istagida bo‘lgan o‘zbekistonlik mutaxassislar uchun nemis tili o‘rgatiladi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Xitoy AQSHni «qizil chiziqlar»ni kesib o‘tishdan ogohlantirdi va «dushman emas, hamkor» bo‘lishga chaqirdi