Foto:«The Sun»
Tadqiqotlarga ko‘ra, haftasiga bir marta tofu iste’mol qilish yurak xastaligi xavfini beshdan biriga kamaytiradi. Bu haqda «The Sun»ga tayanib "Xabar" nashri ma’lum qildi.
Soya fasulyasidan tayyorlangan tofu izoflavon(organizm faoliyatini yaxshilovchi birikma)larga boy. Izoflavon bu yurakni himoya qiladigan kimyoviy vositadir.
Tofuda no‘xat, pista, yeryong‘oq va boshqa dukkakli mevalarda mavjud izoflavonlar ham yuqori.
Tadqiqotlar natijasiga 200 ming nafar ko‘ngillilarning ma’lumotlarini tahlil qilish orqali erishilgan.
Ma’lumot o‘rnida aytish kerakki, tofu bu qadimgi xitoyda yaratilgan bo‘lib, ajoyib oqsilga boy ovqat turi. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi